Noen favorittsteder i London

Covent Garden (og omegn)

Jeg fikk min første jobb i London i 2013. De hadde kontor på Shaftesbury Avenue, rett ved Covent Garden og Seven Dials som er et veldig populært turistområde. Har trasket rundt her en del, ofte på jakt etter lunsj. Prøvde flere ting herfra som jeg aldri hadde smakt før jeg flyttet til London, blant annet falafel, og bubble tea. Ved lunsjtider var det ofte vogner ute på gata som man kunne kjøpe wraps, curry, pad thai etc fra.

I alle årene jeg bodde der, så snødde det bare ordentlig to ganger. En gang i 2013, og en gang i 2018. Dette var alle så klart veldig opptatt av, og det ble tatt masse bilder.

Isle of Dogs & Canary Wharf

Hvis du ser på et kart over London, så har Themsen en meander (den måtte jeg slå opp) på østsiden. Området inni der kalles for Isle of Dogs. Vi flyttet dit i 2016 etter at kjæresten fikk seg jobb på Canary Wharf, som er et forretningsområde i nærheten. Selve bygget som leiligheten vår var i var litt shabby, og området i umiddelbar nærhet var litt likedan, men Isle of Dogs generelt var et fascinerende sted. Det er mye historie knyttet til London Docklands, som gikk fra å være verdens største havneområde i kolonitiden, til et fraflyttet, øde industriområde, for å så gjenoppstå på 80-tallet med masse skyskrapere og dyre leiligheter.

Canary Wharf er egentlig ganske unikt i London, og det er her du finner nesten alle skyskraperne i byen. Masse glass og metall. Alt er bygget i relativt moderne tid, som nesten er litt u-Londonsk, siden resten av byen liksom er lappet sammen igjennom årene.

Isle of Dogs føltes alltid mye roligere og annerledes enn resten av byen. Det er flere menneskeskapte «havner» der, som tidligere ble brukt til industri, og spor etter områder for sjøsetting av skip. Det er mulig å gå langs elva i lange strekninger. En gang gikk vi hele veien fra oss og til Tower of London, og lette etter geocacher på veien. Det var en veldig fin tur. Jeg gikk også andre veien flere ganger, fra jobb i sentrum og til Tower of London, så derfor har jeg lenge lurt på om jeg hadde klart å gå hele turen, for eksempel fra sentrum til Canary Wharf. Men jeg kom aldri så langt i tiden jeg bodde der.

Fra Camden til Baker Street

Camden Lock Market var en av de første stedene jeg besøkte helt i starten av tiden i London. Jeg husker det var kjempespennende å gå fra bås til bås og se på rare turistting til salgs. Markedet har gått igjennom en del endringer etter 2012/13, og jeg synes ikke det ser like sjarmerende ut der lenger, men det er sikkert fortsatt et spennende sted å besøke om man aldri har vært der før. Det pleier å være tjåka fullt der i helgene, så om du er på ferietur så er det nok smartest å dra innom på en hverdag.

Jeg kan anbefale en gåtur fra Camden Market via Regent’s Park til Baker Street. Finn veien ned på stien som går langs kanalen, og sikt mot Regent’s Park.

Regent's Park