Noen av mine favorittsteder i London

Tenkte å legge ut noen av favorittbildene mine, og skrive littegrann om noen få områder: Covent Garden og omegn, Isle of Dogs og Canary Wharf, Camden og Regent’s park.

Covent Garden og omegn

I 2013 fikk jeg min første jobb i London. Firmaet jeg jobbet for hadde kontor på Shaftesbury Avenue i sentrum av byen, rett ved Covent Garden og Seven Dials, som er et veldig populært turistområde.

En ting jeg likte med området er alle matvognene på Earlham Street. Her fant jeg mye mat som jeg aldri hadde prøvd før jeg flyttet til London.

I alle årene jeg bodde der, så snødde det bare ordentlig to ganger. En gang i 2013, og en gang i 2018.

Isle of Dogs & Canary Wharf

Hvis du ser på et kart over London, så ser du at elva gjør en stor «slynge» på østsiden. Området der kalles for Isle of Dogs. Vi flyttet ned dit i 2016 etter at kjæresten fikk seg jobb på Canary Wharf, som er et forretningsområde øverst på halvøya. Akkurat selve bygget som vi bodde i og området rundt var litt shabby, men Isle of Dogs generelt var et veldig fascinerende sted. Det er også mye historie knyttet til London Docklands, som er et annet navn på området.

Canary Wharf er et ganske unikt område når det kommer til London, og det er her du finner nesten alle skyskraperne i byen. Masse glass og metall. Alt er bygget i relativt moderne tid, som nesten er litt u-Londonsk, siden resten av byen liksom er liksom lappet sammen igjennom årene.

Nede på «øya» så føles det litt som at du er i en helt annen verden, i forhold til resten av byen. Det er mye roligere. Det er flere store menneskeskapte vann som tidligere ble brukt til industri, og spor etter områder for sjøsetting av skip. Det er mulig å gå langs elva i lange strekninger, og jeg så mange som jogget og syklet der. En gang gikk vi en tur hele veien fra oss og til Tower of London, og lette etter geocacher på veien. Det var en veldig fin tur. Jeg gikk fra jobb og til Tower of London flere ganger også, så derfor har jeg lenge lurt på om jeg hadde klart å gå hele turen fra sentrum til Canary Wharf. Men jeg kom aldri så langt i tiden jeg bodde der.

Camden mot Baker Street

Camden Lock Market var en av de første stedene jeg besøkte helt i starten av tiden i London. Jeg husker det var kjempespennende å gå mellom markedsbåsene. Markedet har gått igjennom en del endringer etter 2012/13, og jeg synes ikke det ser like sjarmerende ut der lenger, men det er fortsatt et spennende sted å besøke om du aldri har vært der før. Det pleier å være tjåka fullt der i helgene, så om du er på ferietur så er det nok smartest å dra innom på en hverdag.

Jeg kan anbefale en gåtur fra Camden Market via Regent’s Park til Baker Street. Finn veien ned på stien som går langs kanalen, og sikt mot Regent’s Park.

Regent's Park

På vårparten så er det utrolig flott her. London Zoo ligger også i dette området.