Ting jeg har brukt tid på siden sist

Falsebanking, boktvingesmøring, bokblokk-kapping

Rund rygg og bankede falser

Min flinke onkel lagde et par «backing boards» til meg, etter noen tegninger jeg fant på reddit. Kombinert med boktvinga så ble det faktisk ikke så gæli på første forsøk! Veldig fornøyd. Har fortsatt ikke fått helt klarhet i hva som er fordelen med bankede falser i forhold til å bare runde av ryggen og droppe «skuldrene», men det finner jeg nok ut når jeg prøver meg på omslaget.

Smøre boktvinga

Synes boktvinga var tung å stramme sist jeg prøvde å bruke den. Etter en del research rundt «smøring av treskruer» eller «wood vise lubrication» så endte jeg opp med å prøve vaselin. Hjalp ikke så mye, men i alle fall litt.

Kapping av bokblokk

Jeg har funnet en butikk i Oslo som har en svær kappemaskin. Men, det føles litt som juks når jeg ikke har noe annet alternativ. Så jeg er fortsatt veldig opptatt av å få det til selv. Jeg har fått til et rimelig bra resultat med boktvinga + et stemjern, men jeg må få øvd mer på sliping med slipesteiner så det blir skarpere.