Rød notatbok

Denne gangen med gasbind og heftebånd

Ny bok. Lært noen nye teknikker, gjort noen nye tabber. Nok en gang så ble bokblokka litt skeiv etter at jeg lima den, så jeg lurer på om jeg skal prøve en rund rygg neste gang. Virker som at problemet er at tråden jeg syr med skaper litt «swell» i ryggen, og så er det vanskelig å få papiret til å ligge pent og rett stablet når jeg legger papirbunken i press for å lime. Runding av ryggen skal visstnok hjelpe med dette.

Målte også litt feil for omslaget igjen, så det ble litt for smalt. Jeg vurderte å lage et nytt, men lot være, fordi jeg ikke hadde lyst til å lage mer bokstoff. Det å lage bokstoff til omslagene er en av delene av prosessen jeg liker minst.

Og så klina jeg litt med limet når jeg skulle lime fast endepapiret.

Jeg la inn et par grillspyd der omslaget «hengsler» foran og bak i det jeg la inn boka i pressa etter liming, og det funka kjempebra! Bretten ble mye tydeligere definert denne gangen, og det ser mye proffere ut.

Båndene i ryggen og gasbindet synes godt gjennom endepapiret til slutt, men jeg synes ikke det gjør så mye. Det er gøy å se spor av materialene. Men jeg tror allikevel at jeg skal finne en annen type papir neste gang. Det var litt for tynt og «porøst» og tok litt for lett skade under liming. Trenger noe som er litt tykkere enn det jeg brukte her, men ikke så tykt som det grønne jeg brukte forrige gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.