Tester heftelade og bånd

Jeg kom over en finn-annonse med en del forskjellig bokbinderutstyr for en del uker siden, og kunne ikke dy meg. Så nå er jeg blant annet i besittelse av en «heftelade», som er en rammesak som kan stramme opp tråder eller bånd som man syr fast papiret i. Jeg har bestilt ordentlige bånd på nett, men jeg fikk så lyst til å teste litt allerede nå, og hadde noen gavebånd liggende. Finn-kjøpet mitt inkluderte også diverse bøker, som jeg prøvde å følge her, med litt hjelp av en youtube-tutorial.

Det første problemet jeg opplevde var at krokene ikke fungerte helt med bånd. Antar at de sikkert er tiltenkt tråder, som man kan bruke for å få sånne hevede kanter på ryggen av boka, som vil synes igjennom et lærtrekk. Jeg har ikke tenkt å prøve meg på lærarbeid på leeeenge enda, så da måtte jeg finne på en måte å få båndene til å vende fremover. Prøvde med tre nøkkelringer, som funka ok, men det hadde vært enda bedre med noe trekantet i stedet for rundt. Får pønske litt mer på det til neste gang.

Jeg manglet også en form for klips eller spenner til å feste båndene nederst, som instruksjonsboka kaller «keys». Jeg endte opp med å bruke noen gipsplugger og en knute nederst på båndet, men her også hadde det vært veldig fint å finne noe som holder båndet helt flatt. Men for en test så fungerte det greit.

Og så fulgte jeg bare instruksjonene i boka for hvordan jeg skulle sy, mens jeg dobbeltsjekket med youtube for et par ting jeg ikke forstod. Tror det gikk bra! Båndene glir frem og tilbake, og får akkurat plass til å ligge helt flatt under trådene, som beskrevet.

Da tenker jeg at jeg gir meg her, og gjør ikke noe mer med akkurat dette prosjektet. Vil ikke bruke mer materialer enn nødvendig på et testprosjekt.